grøntkortbilde

Klubben arrangerer Grønt Kort-kurs helgen 11. og 12. november. Grønt Kort (GK) er krav for start på utvidede klubbstevner og oppover, og inngangsbilletten til lisenssystemet i rytterforbundet.

Grønt Kort-kurset består av følgende deler:

• Reglementskurs ca. 4 t 30 min
• Kurs i sikkerhet og hestekunnskap ca. 3 timer
• Praksis i stall, ca. 1,5 time
• Ridedelen, hvor du testes i ridning og håndtering av hest

Barn må ha med foreldre til de er fylt 16 år på Grønt Kort kurs.

LØRDAG 11. NOVEMBER KL. 11:00-15:30:
• Reglementskurs , KR 1, RASK, hestevelferd og test
Kursleder: Liv Haug

SØNDAG 12. NOVEMBER KL. 09-16:
• Kurs om sikkerhet og hestekunnskap teori, hestevelferd, anatomi, instinkter, adferd, kommunikasjon, sikkerhet i stallen, lasting, ulykker, trafikk, mønstring av hest
• Praksis i stallen
• Rideprøve, ca 20 min pr pulje med inntil 4 ryttere

Oppvarming i puljer med 2 og 3 punkts sits i trav og galopp, dressurprøve, ryttertest LC ev. LC:1- liten bane, sprangprøve 50 cm
Kursleder: Lisbeth Stenseth

Boka «Veien til Grønt Kort» og Konkurransereglement (KR) er inkludert i prisen.

Kurset koster kr 600 for medlemmer og 900 kr for ikke-medlemmer inkl. mat til deltakerne, og betales inn til kontonummer 2470 27 66768 innen 26. oktober. Merk betalingen med fullt navn.

Egen hest kan medbringes etter avtale. Leie av skolehest 50 kr for medlemmer og 100 kr for ikke-medlemmer (betales kontant eller med vipps ved oppmøte).

Ved påmelding oppgi navn, alder, mobilnummer og rideklubb.
Skriftlig og bindende påmelding til siljew@outlook.com innen 24. oktober.

Forespørsler rettes til Silje Wallin, tlf. 90407963.

I samarbeid med rideskolen inviterer klubben til uoffisielt todagers klubbstevne i dressur og sprang. I dressuren på lørdag blir det ryttertester, hvor rytterne får testet sine rideferdigheter. I sprang på søndagen blir det «clear round»-klasser – alle som kommer feilfritt gjennom, altså uten riv og rir riktig vei, får en «clear round»-sløyfe. Ingen får plasseringer noen av dagene, i dressuren får man en vurdering med kommentarer til. Er man 12 år eller yngre, får man uansett en deltakersløyfe.

LØRDAGENS DRESSURPROGRAMMER:
Klasse 1: RLD1 ryttertest
Klasse 2: RLC2 ryttertest
Klasse 3: RLB2 ryttertest

DRESSURPROGRAMMENE SKAL ØVES PÅ NESTE UKE I RIDESKOLEN. ØV OGSÅ HJEMME VED Å LAGE MINIRIDEBANE I STUA OG PUGGE PROGRAM

SØNDAGENS SPRANGKLASSER

Klasse 1: bommer 2 forsøk.
Klasse 2: 40 cm. 2 forsøk.

SEKRETERIAT: Åpent fra 10.30-11.00 lørdag. Alle startende må før start innom sekretariatet for å betale for deltagelse. PRIS: 250 kroner (+ 100 hvis man starter i mer enn én klasse per dag). Rabatt for de med egen hest. 500 kroner for eventuelle ikke-medlemmer.
Første klasse starter kl. 11.30.

PÅMELDINGSFRIST er torsdag 21.september. Påmelding sendes elektronisk til ida.p.baugerod@hotmail.no med tittel «påmelding til stevne, elevens navn»

STARTSLISTER KOMMER FREDAG DEN 22.september.

Stevnet er først og fremst beregnet på medlemmer i Nordtvet rideklubb. Er du ikke medlem? Bli det nå! Som medlem har du mange fordeler (se www.nordtvetrideklubb.no). Innmelding til: medlem@nordtvetrideklubb.no , eller ring Hilde på 47271090. Det er også mulig å kjøpe medlemskap selve stevnedagen.

Gården har i tillegg Åpen gård med kafé fra 10.30-15.00 og mulighet til å hilse på smådyra!

Kan du bidra med en kake eller premie til lynlotteri? Gi beskjed til oss!

Kjære medlemmer

Nå er rideskolen godt i gang igjen, og det nærmer seg allerede høststevnet! Vi gjentar opplegget fra i vår og avholder stevne over to dager – både dressur og sprang. Stevnehelgen blir 23./24. september, nærmere info kommer. Vi håper å få med oss så mange som mulig på det!

Helgen før, 16./17. september, blir det dugnad på gården med blant annet maling av bommer. Vi trenger også noen som liker å svinge hammeren! Smådyra skal få nye boliger, og shettisene ta over smådyrrommet. Er du håndverker og kan bidra, ta kontakt med Stian på telefon 47231860! (Se også gårdens facebookside.) Søndagen kl. 17 gjør vi også et nytt forsøk på å få til fotoshooten som måtte avlyses før sommeren. (Vi følger med på værmeldingen og flytter den ev. til lørdag, hvis værmeldingen anbefaler det).

Vi planlegger å avholde to kurs i høst. Først ut er grøntkortkurs over to søndager – 15. oktober og 22. oktober. Her er det leid inn ekstern kursholder, og medlemmene i klubben får delta til sterkt rabattert pris (ca. 600 kroner, inklusiv kursbok og varm mat). Dette kurset passer for de som har god kontroll i skritt, trav og galopp og en gang i fremtiden ønsker å delta på flere stevner enn våre rene klubbstevner. Egen invitasjon følger snart.

I november planlegger vi å ha førstehjelpskurs. Dette kurset passer for alle og holdes av Heidi Karal, eieren til Xerta og veterinær, og i forbindelse med kurset vil vi også ha litt miljøtrening med hestene – noe barna har ønsket seg selv.

Idrettsforbundet har i disse dager lansert en ny løsning for dugnadssalg som gir langt høyere inntjening for idrettslagene. Vi håper å gjennomføre salg av doruller/tørkerull i løpet av høsten og slik samle inn penger til oppgradering av ridebaner og resten av det vi trenger til grillhytta. En pakke med 48 doruller har veiledende pris på 350 kroner og da går hele 200 av dem til klubben! Dersom alle medlemsfamiliene i klubben selger tre pakker hver, får vi inn nærmere tjue tusen kroner. Her er det altså gode muligheter om alle i klubben bidrar med litt! Skal vi endelig få opp grillhytta vår og oppgradere ridebanebunnene, trenger vi det.

Ta kontakt med oss på styret@nordtvetrideklubb.no dersom du lurer på noe, vil bidra i klubben eller har forslag til aktiviteter. Vi hører gjerne fra deg! Merk dere også at Silje Wallin (siljew@outlook.com) er vår ungdomsrepresentant og ønsker å ha tett dialog med barn og unge i stallen.

styret